Ένα από τα καλύτερα blog με θέμα την επιβίωση.. Τετέλεσται…

Αναδημοσίευση από Fugazigr

Όλα τα πράγματα στην ζωή, έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Το κάθε τι σε τούτο τον κόσμο, εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο σκοπό και όταν αυτός ο σκοπός εκπληρωθεί, πρέπει να σταματήσει την ύπαρξη του και να δώσει το έναυσμα για κάτι νέο.
Έτσι και το blog του Fugazi, εκπλήρωσε τον σκοπό του και πρέπει να αφήσει χώρο για κάτι νέο. Όταν ξεκίνησα αυτό το blog πριν περίπου τρία χρόνια, δεν περίμενα ότι θα έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση και πίστευα ότι θα εξελισσόταν κάπως διαφορετικά. Σκοπός μου ήταν να φτιάξω κάτι σαν μια βάση δεδομένων, για όλα τα θέματα αυτάρκειας/επιβίωσης, πάντα όμως σε αρμονία με την Φύση. Θέλω να πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό το κατάφερα. Εσείς φυσικά θα κρίνετε.
Πλέον ο Ελληνικός ιστοχώρος, έχει μια μεγάλη ποικιλία από blogs/sites που ασχολούνται με θέματα επιβίωσης και αυτάρκειας. Καθένας πλέον μπορεί να βρει πολύ εύκολα, όλες αυτές τις πληροφορίες που πριν από 3 χρόνια ήταν δυσεύρετες και ήταν ο βασικός σκοπός που με έκαναν να ξεκινήσω αυτό το blog. Η γνώση πρέπει να είναι ελεύθερη και να δίνεται απλόχερα.
Το μοναδικό αρνητικό στην όλη υπόθεση, είναι η συμμετοχή σας. Κάτι που νομίζω είναι ένα γενικό κακό του Ελληνικού ιστοχώρου. Ο οποιοσδήποτε γράφει κάτι, θέλει και την ανταπόκριση σας, την κριτική σας, τις ερωτήσεις σας. Το Internet, τα forums, τα blogs, είναι ένας χώρος διαλόγου και όχι μονολόγου. Μπαίνεις σε ένα ξένο blog σχετικά με την επιβίωση και βλέπεις σε ένα μόνο θέμα εκατοντάδες σχόλια. Μπαίνεις σε ένα Ελληνικό και δεν βλέπεις τίποτα ή χειρότερα, άσχημη κριτική και επικρίσεις. Μετά ας μην παραπονιόμασται γιατί δεν υπάρχουν/υπήρχαν ανάλογα sites στην Ελλάδα.
Μπορεί το blog να σταματά την κανονική του λειτουργία, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα χαθούν τα άρθρα. Αυτά, θα βρίσκονται εδώ όσο υπάρχει Internet ;) Φυσικά μην επαναπαυτείτε σε αυτό, γιατί όπως ξέρουμε “τα γραπτά μένουν”. Αντιγράψτε, αποθηκεύστε ότι νομίζετε, καθώς ποτέ μας δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Προσωπικά θα συνεχίσω να γράφω και να συμμετέχω στο forum του Fugazi, όπου περιμένω και την δική σας συμμετοχή. H μορφή ενός forum, επιτρέπει καλύτερα την ανάπτυξη διαλόγου, παρά ένα blog. Ίσως έτσι βγείτε από την τρύπα σας και αποφασίσετε να συμμετέχετε ενεργά. Όπως λέει και ένας φίλος… “τον μουγκό τον έθαψαν ζωντανό”.
Όπως έγραψα παραπάνω, όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Και φυσικά το τέλος ενός πράγματος, μιας κατάστασης, σημαίνει την αρχή κάτι νέου. Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή όλοι μας, θα πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στην κατάσταση επιβίωσης, που βρισκόμαστε εδώ και κάμποσα χρόνια. Η επιβίωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μακροχρόνια. Είναι μια προσωρινή κατάσταση. Άρα είτε θέλουμε είτε όχι, είτε φοβόμαστε είτε θεωρούμε τους εαυτούς μας ανήμπορους και μικρούς μπροστά στις τρέχουσες καταστάσεις, να ανασκουμπωθούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, απέναντι στις επόμενες γενιές. Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να τους παραδώσουμε έναν κόσμο μέσα στην φτώχεια, την ανέχεια, τον τρόμο και τον φόβο.
Κάποια στιγμή τα λεφτά θα τελειώσουν, η ψυχή μας δεν θα μπορεί να κρατά για πολύ την οργή που νιώθουμε, η καρδιά μας δεν θα αντέχει πια τον πόνο και τότε θα ξεσπάσουν όλα μαζί, αυτά που με κόπο κρατάμε θαμμένα βαθιά μέσα μας. Όπως έχει περιγράψει και ο Sun Tzu στο “Η τέχνη του Πολέμου”, όταν ένα ζώο το στριμώξεις σε μια γωνία, τότε αυτό, αφού δεν έχει να χάσει τίποτα, θα επιτεθεί με όλη του την μανία.
Δυστυχώς όμως ο άνθρωπος, όπως είναι ικανός για μεγάλα καλά, άλλο τόσο είναι ικανός για μεγάλα δεινά. Ίσως αυτήν την κατάσταση προωθούν αυτοί που μας εξουσιάζουν, με σκοπό να μας εκμεταλλευτούν για ακόμη μια φορά. Γιατί πάνω στην οργή του ο άνθρωπος, δεν σκέφτεται ορθά. Οι καιροί μας είναι πάρα πολύ δύσκολοι και πονηροί. Μην αφήσετε μόνο του το συναίσθημα να σας παρασύρει. Δώστε βάση στην λογική, “διαβάστε ανάμεσα στις γραμμές” και ετοιμαστείτε κατάλληλα. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…
Καλό κουράγιο σε όλους…
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s