«Κάμπινγκ» για τους εργάτες στα φραουλοχώραφα

«Κάμπινγκ» για τους εργάτες γης στην περιοχή της Μανωλάδας Ηλείας σχεδιάζει να δημιουργήσει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με «στόχο να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργάτες στη διαβίωσή τους».


Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας έχει ενημερώσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη και όπως αναφέρουν τοπικά μέσα επικοινώνησε εκ νέου το Σάββατο τηλεφωνικά και προγραμματίστηκε συνάντηση προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

«Στόχος είναι να δοθεί λύση στο μείζον ζήτημα της στέγασης των εργαζόμενων μεταναστών, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε αντίστοιχα προβλήματα, όπως έγινε κατά την περασμένη άνοιξη», δήλωσε ο Απόστολο Κατσιφάρας αναφέρομενος στην δολοφονική επίθεση κατά εργατών μεταναστών από τους επιστάτες τους στα φραουλοχώραφα.

«Εκτός από την στέγαση, θα πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε την προστασία των μεταναστών – εργατών γης, οι οποίοι θα πρέπει να απολαμβάνουν της δέουσας ασφαλιστικής κάλυψης και των ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας», πρόσθεσε.

Πηγή: tvxs.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s