Νερό με αρσενικό στο Νεοχώρι Χαλκιδικής

 

 

Εμφιαλωμένο νερό θα πρέπει να πίνουν στο εξής οι κάτοικοι Νεοχωρίου Χαλκιδικής καθώς όπως τους ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα στο νερό της περιοχής εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα αρσενικού.


Όπως αναφέρεται στο Alterthess εδώ και δεκαπέντε μέρες οι κάτοικοι είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα στο νερό διαμαρτυρόμενοι για την μυρωδιά του. Σύμφωνα με την ίδια πηγή αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα των κατοίκων σχετικά με το αν η ακαταλληλότητα του νερού λόγω της συγκέντρωσης αρσενικού συνδέεται με τις γεωτρήσεις που έκανε και συνεχίζει να κάνει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός στις πηγές του χωριού οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από το χωριό.

Σημειώνεται πως αρσενικό σε τοξικές συγκεντρώσεις, σύμφωνα με παλαιότερο σχετικό δημοσίευμα του Βήματος, ενδέχεται να εντοπιστεί στο νερό είτε από φυσικά αίτια κυρίως σε περιοχές με ιζηματογενείς και ηφαιστειογενείς αποθέσεις, σε γεωθερμικά πεδία, σε ενεργές νεοτεκτονικές περιοχές κ.α., είτε λόγω ανθρωπογενών δραστηριοτήτων όπως είναι η εξόρυξη μεταλλευμάτων, οι αγροτικές δραστηριότητες, η χρήση βιομηχανικών προϊόντων και η διάθεση βιομηχανικών αποβλήτων.

Πηγή:  tvxs.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s