Λίγα λόγια

Το εγχείρημα του e-survivalist ξεκίνησε από την ιδέα καταρχήν για επικοινωνία μέσω του διαδικτύου πάνω σε θέματα ζωής – επιβίωσης.  Το θέμα της επιβίωσης πέρα από το να πας στο βουνό και να ψήνεις σουβλάκια (αυτό δεν είναι επιβίωση, είναι ψυχαγωγία), στις μέρες μας όλο και πιο έντονο γίνεται.  Χαμένες γνώσεις, αρχέγονα ένστικτα, ιδιαιτερότητες διαφόρων λαών (ινδιάνων κ.α.) , προσεγγίσεις σε διάφορα κοινωνικοπολιτισμικά θέματα που θίγουν κρίσιμες καταστάσεις και άμεσες αντιδράσεις, ανάλυση γεγονότων από  φυσικά φαινόμενα (ηφαίστεια, σεισμοί κτλπ.) και η αγάπη μου για τα extreme sports σε συνδιασμό με την αγάπη μου για την φύση και την ζωή. Αυτοί είναι οι λόγοι που με παρακίνησαν να δημιουργήσω το blog.

Η καταπάτηση των κοινωνικών αγαθών από «εξυπνάκηδες», το κόψιμο του ρεύματος σε ανήμπορους ανθρώπους, (πολλές φορές και ασθενείς) άνεργους, απολυμένους από τις δουλειές τους, μας δείχνει τον δρόμο της αλληλεγγύης και της αντίδρασης ή της υποταγής..  Θα πεθαίνεις από τη πείνα εσύ επειδή δεν έχεις λεφτά, θα σου δίνω απ’ το υστέρημα μου, θα πεθαίνουμε μαζί!  Όσες φορές και να προσπαθούμε να λυπηθούμε τον άλλον σχεδόν πάντα θα βλέπουμε τον εαυτούλη μας. Έχει μεγάλη διαφορά ο εαυτός μας από τον εαυτούλη μας. Γιατί λίγοι είναι αυτοί που βοηθάνε τον συνάνθρωπο τους. Με οποιοδήποτε τρόπο. Με οποιοδήποτε μέσο. Χωρίς κέρδος και χωρίς φιλοδοξία. Δωρεάν.

Εδώ θα γίνει μια προσπάθεια μετάδοσης-συλλογής πληροφοριών, κειμένων, ταινιών, βιβλίων κ.α. με σκοπό τη δημόσια γνώση, τη δωρεάν εκπαίδευση πάνω σε θέματα  επιβίωσης, αυτάρκειας, πρόληψης ατυχημάτων, δεξιοτεχνιών σημαντικών γεγονότων κ.α.

Κλέψε την κλεμμένη σου ζωή πριν σε βάλουν να την αγοράσεις σε τιμή θανάτου. 

Το θέμα είναι να ζήσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s